CIRCUIT IRAN 2012 - RomanianTourism.ro prin agentia Ab Turism

CAUTARE

CIRCUIT IRAN 2012


de la
1140 EUR
8 zile
Demipensiune
Transport cu Avionul

Circuit in Iran   
Vizualizari: 451
Pret in EUR pe circuit/persoana cu Demipensiune
Data plecare Pret
05.05.2012 1140

Detalii circuit

IRAN: Antica Persie
TEHERAN – ISFAHAN – YAZD – PERSEPOLIS – PASARGADAE – SHIRAZ – TEHERAN

PERIOADA: 05 - 12.05.2012
Transport: Avion (compania TURKISH AIRLINES & IRAN AIR) si autocar (a/c)

Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL – TEHERAN
Intalnire la AeroportulInternational BUCURESTI - OTOPENI "Henri Coanda", ora 17:30 cu conducatorul de grup din partea agentiei. Imbarcare cursa TURKIS AIRLINES Bucuresti (19.25) – Istanbul (20.45); Istanbul (23.10) – Teheran-Ikia (03.15). Orele de operare pot suferi modificari. Intalnire cu reprezentantul local. Transfer aeroport - hotel. Cazare Teheran la hotel Asareh 4*(http:/www.azarehhotel.com) sau similar.

Ziua 2: TEHERAN – ISFAHAN
Mic dejun intarziat. Deplasare la aeroportul din Teheran, imbarcare si decolare cursa companiei IRAN AIR spre Isfahn (375Km). Tur de oras cu autocarul - Isfahan sau Esfahan (1.500m. altitudine), 4 milioane locuitori, oras desemnat capital Persiei sub Shah Abbs I, care l-a inzestrat cu atatea moschei, palate, poduri, strazi largi si parcuri, incat calatorii europeni  scriau in termeni elogiosi despre  frumusetea lui. Incepem cu Catedrala Vank, avand picturi crestine de cca. 400 de ani, cea mai mare Catedrala Armeana din Isfahan si, probabil, din tot Iranul. Curtea Manastirii Vank adaposteste si un muzeu dedicat genocidului armean din 1915, un genocid care a „beneficiat” de infinit mai putina popularizare decat Holocaustul. Continuam cu Piata Iman, o bijuterie a arhitecturii persane cu cele patru monumente in patru culori, ce includ: Palatul Alighapou, Moscheile Imam si Sheikh, Fabricile de artizanat si Bazarul cu arcadele lui traditionale. Pe inserat o trecere in revista a frumoaselor poduri peste Raul Zayandeh. Cina si cazare Hotel Aliqhapu 4*  (www.aliqhapuhotel.com) sau similar.

Ziua 3: ISFAHAN - YAZD (260 Km)
Mic dejun. Incepem ziua  cu vizita in cartierul Armenesc Jolfa din Isfahan. Armenii de astazi dupa genocidul din 1915, au o libertate de credinta totala; in cartierul Jolfa se gasesc nu mai putin de 13 biserici! Plecare cu autocarul spre Yazd, trecand prin Naiin, orasul din desert, pentru o scurta vizita in zona  fabricilor de covoare traditional persane. Ajungem la Matin Abad pentru o plimbare pe camile. Cina (surpriza!), in desert. Reintoarcere la Yazd. Cazare la Hotel Moshir Yazd Traditional 4* (www.hotelgardenmoshir.com) sau similar.

Ziua 4: YAZD
Mic dejun. Incepem aceasta deosebita zi cu vizita la Mesar, in marele desert Kavir, reintoarcere la Yazd pentru a vizita orasul care, conform datelor UNESCO, este unul dintre cele mai vechi orase din lume. Are o istorie de peste 3.000 ani, cand era cunoscut sub numele de Issatis (sau Ysatis) - un adevarat muzeu viu! Pozitionat intr-o vale (Shir Kuh) a celui mai inalt munte din zona (4.075m. altitudine), orasul in sine este situat la 1.203m deasupra nivelului marii. Marco Polo, care l-a vizitat in anul 1272, a fost impresionat de aspectul si pozitia orasului, dar si de calitatea matasii care se realiza la timpul respectiv. Vizita la "templul focului sfant Zoroastran", care a fost timp de sute de ani (si este in continuare!), un loc de pelerinaj, chiar daca a fost partial distrus de catre Alexandru Macedon. Zoroastrian este o religie si o filosofie bazata pe invataturile profetului Zoroastru, fondata probabil inainte de sec.V i.Hr. Vizitarea frumoaselor "Gradini Dowlatabd", care dateaza din sec.XVIII-lea. In continuare, avem oportunitatea sa vedem cele mai inalte "turnuri ale vantului" din oras, care au ferit cladiriile de incendii. Chiar daca suntem putini obositi, mai avem puterea si curiozitatea de a vizita Moscheea Jomeh, care inital a fost un templu din epoca sasanida, construita incepand cu anul 1324 si finalizata dupa 40 ani. Seara, scurta oprire la Zorklanah, locul traditional al „sportivilor barbati eroici". Dupa o zi "plina", in care ne-am bucurat de fascinantele obiective din aceasta zona, ne indreptam spre hotel Moshir Yazd Traditional 4* (similar), unde avem asigurate cina si cazarea.

Ziua 5: YAZD – SHIRAZ (440 Km) – PASARGADAE – PERSEPOLIS

Dimineata devreme, dupa micul dejun, imbarcare cursa IRAN AIR cu decolare spre Shiraz. Va fi ziua in care vom descoperi noi taine ale acestei tari antice! In prima parte a vizitei, dupa aterizarea la Shiraz, ne deplasam direct spre Pasargadae, pentru a vizita mormantul marelui Cyrus si ruinele palatului. Continuam cu vizitarea anticului Persepolis, centrul marelui Imperiu Persan, capitala oficiala a Ahemenizilor (559-330 iHr.) si piesa de rezistenta a artei ahemenide. Persepolis ("Capitala Persiei" in limba greaca), este un sit arheologic din provincia Fars. In timpul Imperiului Achaemenian, acest magnific complex de palate a fost construit cu mainile de catre artisti si muncitori liberi. Aceste temple constituiau loc de proslavire al regelui, reprezentantul lui Dumnezeu (Ahrmazda), sarbatorire care are loc in prima zi a Anului Nou iranian - Norooz, in fiecare primavara. Cea mai importanta sursa de cunoastere pe care o avem referitor la Iranul antic (Persia), dupa cum se indica intr-o inscriptie sculptata in piatra, este din timpul domniei lui Darius cel Mare (522-486 i.Hr.) si realizata la comanda lui. Desi incendiat de Alexandru cel Mare in 331 i.Hr. intr-un gest simbolizand distrugerea puterii imperiale persane si ca o revansa a infrangerii grecilor la Thermopile (430 I.Hr.), unde regele spartan Leonidas cu doar 300 luptatori, nu a putut face fata invaziei persane, Ruinele, inca impresionante permit o reconstituire relativ completa a aspectului original. Ansamblul de constructii, desi executat succesiv, in timpul mai multor monarhi, are un concept unitar. Acest lucru se vede nu numai datorita legaturilor care exista intre diversele palate, ci si din orientarea aductiunior de apa. Reintoarcere la Shiraz. Cina si cazare hotel Pars 5*( http://www.pars-international-hotel.com/US/) sau similar.

Ziua 6: SHIRAZ – TEHERAN
Mic dejun. Bun venit la Shiraz! Situat la 1.600m. altitudine, capitala actuala a provinciei Fars, regiune din inima Iranului, care a dat numele limbii persane: FARS. Orasul monumentelor istorice, al poetilor si filozofilor, al razboinicilor si regilor, dar si al livezilor de portocali din sudul Iranului. Incepem turul nostru cu vizita la o foarte interesanta Biserica Armeneasca, din zona estica a strazii Qa'ani, intr-un cartier numit "Sare Jouye Aramaneh", un monument monahal deosebit, care a supravietuit inca din epoca Seicului Abbas, a doua jumatate a secolului al XVII-lea. Forma sa este dretunghiulara, avand la intrare un mic portal prin care se patrunde direct in sala in care credinciosii asista la slujba. Tavanul este impodobit cu motive florale. Continuam cu Biserica Sfantului Simion Zelotul, unul dintre cei doisprezece apostoli, despre care traditia sustine ca au fost martirizati in Persia. Este una dintre cele mai frumoase biserici din tara, iar ca aspesct este tipic persana. In biserica se pastreaza un exemplar din prima traducere integrala a Noului Testament in limba persana. Vitraliile sale in stil persan, cu motive geometrice complicate, au caracter de unicat! Dupa amiaza vom urma aleile serpuite ale Marelui Bazar Vakil, care pot constitui si o bogata sursa de subiecte pentru fotografii pasionati. Aurul si covoarele (Gabeh) sunt desigur pe primul loc. Vom fi impreuna cu ghidul nostru local, care ne va ajuta la cumparaturi. Dupa amiaza, vizitarea Mausoleurilor lui Hafez si Sa'di, doi dintre cei mai mari poeti ai lumii! Deplasare la aeroport si imbarcare cursa Iran Air spre Teheran. Cina si cazare in Teheran la Hotel Asareh 4*(http:/www.azarehhotel.com) sau similar.

Ziua 7: TEHERAN
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita la Muzeul National de Arheologie, cel mai important muzeu al tarii, care cuprinde piese antice deosebite, din anumite situri arheologice. Daca vizitatorii Parisului se indreapta in primul rand spre Luvru, in aceeasi masura, acest muzeu poate fi gazda spirituala in Teheran! Continuam cu Muzeul de Arta, cladirea cu trei nivele cunoscuta sub numele de Palatul Negru, fostul sediu al Curtii de Justitie Imperiala/ Adaposteste din 1982, cand s-a deschis muzeul, tablouri de mare valoare, realizate de pictori iranieni sau straini renumiti. Anumite tablouri dateaza din sec. al XVI-lea. Urmatoarea vizita: Resedinta Regala a Qajarilor, Palatul Golestan (Gradina Trandafirilor), cea mai veche dintre cladirile de mari proportii din oras (1873), atribuita lui Shah Abbas I care adaposteste un muzeu unde sunt expuse cateva dintre nepretuitele giuvaeruri ale Coroanei. Nu putem incheia vizita noastra in capitala Iranului fara sa nu va lasam cateva minute (.. mai.lungi!) in Marele Bazar!. Cina si cazare Hotel Tehran Asareh 4* sau similar.

Ziua 8: TEHERAN – ISTANBUL - BUCURESTI 
Mic dejun pachet. Ora 03.30 plecare spre Aeroportul International Teheran. Imbarcare cursa TURKISH AIRLINES Teheran (07.50) – Istanbul (08.55); Istanbul (17.00)-Bucuresti(18.30).
Nota: In intervalul orar dintre cele doua curse internationale, exista posibilitatea unui mini-tur ISTANBUL cu autocarul (contra cost).

   
TARIF/PERSOANA: 1.140 Euro (loc in camera dubla)
Reducere camera tripla: 100 Euro
Supliment singla: 220 Euro

ACTE NECESARE OBTINERII VIZEI TURISTICE:
- pasaport valabil 6 luni de la data plecarii
- copie xerox dupa primele doua pagini din pasaport
- doua poze tip buletin
- asigurare medicala & asigurare storno; adeverinta de la medicul de familie, in care se va preciza: ”clinic sanatos, nu are boli transmisibile”
- bacsisuri pentru soferi, ghizi locali, personal hotelier: 20 Euro/persoana, se achita la fata locului insotitorului de grup.  

GRUP MINIM: 20 persoane. Supliment pentru grup 15-19 persoane: 40 euro/persoana.

PRECIZARE: 
asigurarea medicala pentru turisti/participanti intre 18-69 ani, este de 30 lei/persoana (se achita la agentie), la suma asigurata de 10.000 euro, prin  BCR ASIGURARI/VIENNA INSURANCE GROUP (Societate agreata de Ambasada Iranului).
Agentia se va ocupa de eliberarea documentului respectiv, pentru TOTI turistii inscrisi pe acest program.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT:
75 LEI/persoana/ sens (dus sau intors) din orasele PLOIESTI, URZICENI, PITESTI, ALEXANDRIA, GIURGIU, TURNU MAGURELE.
100 LEI/ persoana/ sens (dus sau intors) din orasele CONSTANTA, CALARASI, SLOBOZIA, BUZAU, TECUCI, BRAILA, GALATI, TULCEA, CRAIOVA, SLATINA, FOCSANI, VALCEA, BRASOV.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 3 saptamani inainte de data plecarii.

OBSERVATII:
In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective si hotelurI, fara a afecta calitatea si traseul programului. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport  este cea oficiala pentru Iran. Pauza rezervata a mesei de pranz (optional), se va asigura numai in limita posibilitatilor de timp si spatiu adecvat. In cazul neacordarii vizei de intrare, taxa de viza NU este rambursabila. Autoritatile iraniene isi rezerva  dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu Iranul. Asezarea in midi-car se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor. IMPORTANT!!! Pe tot traseul si in toata perioada derularii actiunii, obligatoriu, imbracaminte ultra decenta impusa de religia islamica (doamnele: fuste/rochii peste pantalonii lungi, bluze cu manecuta, capul acoperit; domnii; pantaloni lungi, camasi/bluze cu maneca). Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar. Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare - in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; de asemenea receptia poate solicita cartea de credit sau o suma cash (depozit) drept garantie pentru cheltuieli suplimentare.Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si de viza in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv Ambasada Iranului. IMPORTANT! Turistii care au in pasaport stampila intrare / iesire stat ISRAEL, NU PRIMESC VIZA TURISTICA DE INTRARE IRAN. In acest sens este recomandata schimbarea pasaportului!


Servicii incluse

- transport avion Bucuresti-Istanbul-Teheran si retur Teheran-Istanbul-Bucuresti, cu Compania TURKISH AIRLINES
- transferuri aeroport-hotel-aeroport.
- 7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun+cina), la hoteluri de 4/5*: 1 noapte Teheran, 1 noapte Isfahan, 2 nopti Yazd, 1 noapte Shiraz, 2 nopti Teheran
- transport aerian 3 curse interne: Teheran-Isfahan; Yazd-Shraz; Shiraz-Teharan
- taxele de intrare la obiectivele prevazute in program (biserici, muzee si situri arheologice)
- transport autocar/midicar (a/c), pentru transferuri si realizarea programului
- ghid local, la principalele obiective
- asistenta (Tour Leader), din partea agentiei organizatoare


Servicii neincluse

- taxele aeroport: 173 Euro/persoana (pot suferi modificari), se achita la agentie;
- taxa viza Iran: 75 Euro/persoana (viza se obtine de la Ministerul de Interne Iranian si Ambasada Iranului la Bucuresti de catre agentia organizatoare), se achita la agentie.
- asigurare medicala



Rezerva aceasta vacanta
Nume
E-mail
Telefon
Mesaj
(aici va rugam sa mentionati data dorita de plecare in vacanta)
Cod securitate
Toate campurile sunt obligatorii!


CONTACT
021-2300355
OFFICE
Str. Paris nr.44, sect.1, Bucuresti

User:
Parola: